By: Zura Rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 19-May-2007 04:07 Email | Share | Bookmark

 
Dok tengok kawan² kat fp ni buat karipap pusing... tercabar jugak nk mencubanyer... so balik keje... sukat bahan... terus adun... alhamdulillah jadik tp tang pusing dia tu x brape cun arrr... kena praktis lagik...


Resepi ni zura amik dari fp Kak Rinn Thanks kak rinn for sharing with us this receipe... nyummyyyy

KARIPAP PUSING

Bahan-bahan:
1. Doh minyak
300gm tepung gandum
secubit garam
1/4 cawan minyak masak
1/2 cawan air suam
* Campurkan secubit garam ke dalam tepung. Curahkan minyak masak dan gaul mesra tepung dengan hujung jari. Sedikit demi sedikit masukkan air sambil tangan terus menguli sehingga mendapat doh yg tidak melekit di tangan

2. Doh marjerin
150gm tepung gandum
100gm marjerin...sila tambah sedikit demi sedikit sehingga mendapat doh yg tak melekit di tangan.

Untuk inti boleh dipelbagaikan mengikut citarasa masing2. Rinn biasanya menggunakan inti keledek.




Quote:
Dilla ~ Mana laa dok teruja nk cuba... dilla tgk arrr fp member² kiter yg lain tu... semua makanan menjadik dan nmpk sedap .. tu yg gegaq iman nie .. karipap pusing ni senang sgt nk sediakan tp tang 'pusing' tu ler kena study lebih skit utk org junior cam zura ler..tp mmg rapuh dan sodappp..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net