By: Zura Rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 20-Jan-2009 05:08 Email | Share | | Bookmark

 
Black Forest Cake... tempahan dari Ateh, opismate ku... tp fresh cream nyer tlh diubah sedikit mengikut citarasa Ateh... utk membeli fresh cream yang mmg perasa choc.. agak mahal... nnti kastemer merunggut plak rege kek mahal... so... ku alter whipping cream tu dgn menambah choc emulco sedikit... risau jugak sbb x penah buat... mana laa tau sekali whip cream tu x kembang ke... al maklum ler... saya budak baru belajar...

Kisah kek ini jugak tidak mengecewakan ku.... dari awal adun kek sampai siap lepa... alhamdulillah semua menjadi... syukur Ya Allah... risau jugak sbb aceli minda dan emosi tak bersedia utk adun kek ni sbb Ateh order last minute... nasib baik menjadik Ateh oiii...

Ateh juga minta supaya tak letak cherry... x suka katanya... so x de buah lain zura nk replace... sekadar mencucukkan choc stick saje... harap Ateh berpuas hati dgn kek tu...hari ni aje dh berapa kali ntah Ateh dok bukak tutup kotak kek tu sbb ramai nk tgk... ... haaa... semua tgk kt sini ye... jgn dibukak lg kotak kek tu.. kang cacat plak...



Monday, 19-Jan-2009 06:34 Email | Share | | Bookmark

 
Ini plak kek tiramisu tempahan kak zarida... penggemar kek... tapi rasanyer kak zarida dh kena tukar status penggemar kek sbb dia dh start makan HERBALIFE hari ni... hahahaha... x leh dh nk makan kek2 ni kakak oiii... kena sedekah kt jiran2 opis ni ler...

Tiramisu kek ni untuk sesiapa yg gemarkan cheese+nescafe... ala2 masam pahit gitu... eiii... diriku mmg laa x berkenan dgn si cheese nie... ... rasanyer kalu tukang buat kek jenis penggemar cheese... mesti licin baki2 cheese yg melekat kt mixer bowl kan...

OKlah kak zarida... enjoy ur tiramisu kek...



Monday, 19-Jan-2009 03:07 Email | Share | | Bookmark

 
 
Assalamualaikum..

Ramai kawan2 bertnya kenapa tiada entry baru di fp ku ini... ada 2 sebab... pertama... mmg xtvt baking ku dh slow... yg ke dua.. kalu ada entry pon rasa M&#%S sangat2... ... mood skrg dh x mcm dulu... dulu semangat... ada aje xtvt baking walaupon x de tempahan... now, dh slow sgt2... kenapa ye...???

Diriku terlalu stress... sering sakit kepala.... tension... bnyk sgt keje di opis... tambah pulak kelas PJJ ku dh start... nk study... wat assignment... adussssssss .... Ada masa rasa cam nk stop study... tp sayang plak... doakan zura dapat tamatkan pengajian ye...

So di sini ada sedikit gambo blueberry ciskek tempahan opismate, Kak Ina... kek ni x mengecewakan zura langsung hari tu... good boy (eh boy ke gurl hah... ekekeke).... start dari mengadun bahan hinggalah dh siap bakar... alhamdulillah... semua menjadi... x sedikit pun cacat... suka sgt... sampai asben pon puji... siap nk skit lg... mana leh bang... org punyer... nnti YANG buat lain erk..

Harap rasanya pon x mengecewakan kak ina...



Tuesday, 16-Dec-2008 03:17 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 12 photos...
Dah lama x update fp nie... xtvt baking pon dh slow... minggu lepas zura dan asben pegi bercuti ke N9.. just pegi Port Dickson, Nilai dan Seremban saje... pada zura x berapa menarik sgt pon N9 ni.. kat PD tu kalu ada anak2 seronok laa main air... kalu takat zura berdua dgn asben... ekekeke.. x syiok sgt...

Tp kat Nilai mmg seronok laa.. seronok tgk duit laju aje keluar dari purse... ... mahal ke murah erk??? emmm.. pada zura tgk pada barang.. ada yg mmg murah dan ada yg agak mahal dan ada yg hg sama aje dgn tmpt lain... setelah seharian berada di Nilai... kami pecut ke Seremban... hotel pon x booking lg.. main ikut nasib laa malam tu... dan rezeki kami.. alhamdulillah ada kekosongan billik di Hotel Sri Malaysia... jalan2 di Seremban Parade, makan kat the Chicken Rice Shop and terus gerak balik ke Kuantan... dari Seremban ke Kuala Pilah..singgah jap kat Taman Rekreasi Ulu Bendul... cantik tempat tu... kalu piknik sekeluarga mmg sesuai.. kemudahan pon lengkap...

Sampai di Kuala Pilah... singgah kat Kilang Azan kt Perindustrian Dioh beli biskut bulat... sedap ooo cicah kopi O atau Teh O... ...

Ni gambar2 yg sempat snap... kami ni penyegan skit nk amik gambo....









Tuesday, 16-Dec-2008 03:12 Email | Share | | Bookmark

 
 
Lama nyer x hapdet fp.. maleh sungguh... ngape ntah... ... ini pon kek lama.. wat masa raye aji baru nie... memandangkan zura beraya bersama anak2 sedara ku yg kesunyian kerana parent diorg pi mengerjakan Haji... so zura buatkan fav cake diorg iaitu Choc cake... belum pun petang.. kek dh abis.. siap abis semua choc yg meleleh kt piring kek tu disapunyer... .. mmg "hantu" choc...




[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net