By: Zura Rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Monday, 9-Jun-2008 02:02 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 4 photos...
SpongeBob Square Pant... Lama dh x amik tempahan cartoon character nie.. kalu ikutkan mmg x ku terima tempahan lukis2 nie... tp kesian plak kat anak2 member opis zura nie... nk sambut besday... opismate ku, Kak zie mengumpulkan harijadi anak2nyer untuk di sambut sekali... so ku usaha jugak buat mana yg termampu...


Padaku.. nmpk cacat sungguh spanbob tu... maybe sbb dh lama x buat.. tgn jadik keras balik... huhuhuhuhu .. harap kak zie puas hati dgn kek tu... yg penting moga anak2 kak zie gembira dpt kek harijadi Sponge bob...


Enjoy!


Monday, 9-Jun-2008 01:33 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 4 photos...
Black Forest Cake... berat.. 1kg... tp agak besar... Choc sponge cake dilapisi 2 layer fresh cream dan blueberry filling.... di saluti fresh cream dan choc.... juga parutan choc di tgh2 kek... dihiasi dgn 8 butir mini cherry... sedap di makan sejuk sbb kek ni fully fresh cream...


Kek ni ditempah oleh pasangan suami isteri yg kedua-duanyer adalah opismate aku.... Amli dan Mina... semoga u all puas hati erk... Kek ni agak mahal sbb menggunakan fresh cream dan blueberry... skrg ni semua brg mahal... susah oo mau bisness...


Enjoy!


Monday, 2-Jun-2008 02:54 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 4 photos...
Blueberry Cheese Tart... dh lama x buat... memandangkan sahabatku Elly ingin singgah amik kek tempahan dia tu... aku pon adun laa tart ni guna 250g cream cheese... so idak laa dpt bnyk sgt...


Alhamdulillah, pastry/kulit tart kali ni zura puas hati... b4 this asyik ada aje yg x kena...




Monday, 2-Jun-2008 02:36 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
Tempahan oleh sahabat lama ku, ELLY... thank you my sweet lovely friend coz' sudi tempah kek dengan aku... walaupon aku ni tak pandai langsung deco kek... .. tp org cakap.. x salah mencuba kan... ...

Itu adalah Choc Cake ... ada lapisan ganache dan taburan kacang... .. ku curahkan lebihan ganache dan ku sarungkan 'jaket' dengan choc grated... ...




Tuesday, 27-May-2008 06:27 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 7 photos...
Ini adalah cubaan pertama kali zura untuk membuat Oreo Ciskek... kesilapan ku kerana menggunkan loyang terlalu kecik sehingga adunan ku tebal menggunung termasuk laa base dia... .Kombinasi antara cheese dan oreo mmg ideal...


Ini pula sponge cake with fresh cream tempahan dari abang ipar belah suamiku... utk besday kakak suamiku... . Tak sempat nk snap gambo kek dh potong sbb anak2 sedara belah suamiku menyerbu kek tu....


Akhir sekali, Pandan Chiffon Cheese Cake yang ku buat utk sahabat di pejabat ku, Julie... kek ni sedap dimakan sejuk2...



Quote:
Lee Lin~ Kek tebal ok lg... tp kalu base tebal...x cantik arrr...
Kak Zana~ OK erk..
Ziela~ Mmg sedap tp mata x sedap memandang..
Intan~ Hi dik... lama x borak erk...
Kak Tun~ Zura pon nk lantik Kak Tun jadik sifu zura.. leh dak? .. Tag? hahahaha... tqvm


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net